Agenda

AMOR MUNDI

Ontmoetingsdag door Ritus en Tempelbouw-België voor Nederlandstalig-Belgische en Nederlandse vrijmetselaren

Zonder ontmoeting geen vrijmetselarij. De ontmoeting is het hart van de maçonnieke methode. Sinds haar bestaan ijvert de vrijmetselarij voor het verenigen wat anders gescheiden zou blijven. Ook de focus op diversiteit en gelijkwaardigheid zijn blijvende aandachtspunten. ‘De vreemdeling, het vreemde’ mag niet vermeden worden. Uitsluitingsdenken mag geen valkuil worden, ongeacht hoe de vrijmetselarij zich organiseert in ordes en koepels.

Hoe ontstaan? vanaf 2013 en verder jaarlijks vanaf 2015 tot op heden vond een maçonniek grensoverschrijdend team van vrijmetselaren met deze basisidee aansluiting en ondersteuning door Ritus en Tempelbouw en de Antwerpse Studiekring Trigonum Coronatum, om Ontmoetingsdagen te organiseren voor Nederlandse en Nederlandstalige Belgische vrijmetselaren. Eerdere impressies en verslagen van deze Ontmoetingsdagen vindt u terug in het archief van Thoth op de R&T-website.

De Ontmoetingsdag R&T-STC, gepland voor begin 2021 in Brugge, kreeg eerst door de coronapandemie een andere timing en werkvorm, maar het steeds maar wijzigen is onhoudbaar geworden. 

Het organiserend team heeft nu besloten om de reeks OD-2019 t/m 2021 definitief af te sluiten.

Wij wilden ons vanaf 2022 focussen op een nieuwe, toekomstige reeks van OD’s, getiteld:

AMOR MUNDI

Ontmoetingsdag door Ritus en Tempelbouw-België.

Voor Nederlandstalig-Belgische en Nederlandse vrijmetselaren

Over een vervolg zijn vele mooie plannen ontwikkeld, echter de praktische uitvoerbaarheid en de haalbaarheid bleken op dit moment niet te realiseren.

Mocht er t.z.t. een vervolgproject worden gestart, dan volgt de informatie via de website.

Bart Libbrecht, Gerdien Ilmer, Liesbeth van Eijsden, Dorine Dysers en Hugo De Cnodder ontmoetingsdagvm@gmail.com

——————————————————————————————————