Ambulant Atelier ‘Vrijheid’ maart 2024

Ambulante Atelier – Vrijmetselaren en Belangstellenden in gesprek over “Vrijheid”
Dessel (BE) 2 maart en Velp (NL) 9 maart

 

Na vele positieve reacties organiseert de Denktank van Stichting Ritus en Tempelbouw op zaterdag 2 maart en zaterdag 9 maart 2024 opnieuw twee Ambulante Ateliers, respectievelijk in Dessel (bij Turnhout, België) en in Velp (bij Arnhem, Nederland). Dit zijn interactieve bijeenkomsten met als actueel thema ‘vrijheid’. Tijdens deze ontmoetingen wordt stilgestaan bij vragen als: hoe wordt vrijheid vandaag de dag ingevuld? Individueel, politiek, economisch? Hoe valt vrijheid te combineren met duurzaamheid? Zijn er misschien ook grenzen aan vrijheid?

In dialoog

Na een muzikale inleiding door de bekende Belgische zangeres Jo Lemaire zal in een speciaal voor deze gelegenheid uitgewerkte dialoogvorm het begrip ‘vrijheid’ van verschillende kanten worden belicht. Daarna volgt een comparatie met alle deelnemers. Het geheel wordt gelardeerd met livemuziek, gebracht door violist Shalan Alamwy en klarinettist Khaled Kassem, en met stukken poëzie en fotografische evocaties van het begrip vrijheid.

Voor wie?

De ontmoetingen zijn bedoeld voor vrijmetselaars én voor belangstellende niet-vrijmetselaars. Aangezien we ons ook expliciet richten op niet-vrijmetselaars, verzoeken we elke deelnemende vrijmetselaar om minstens één niet-vrijmetselaar mee te brengen. De toegang bedraagt €20 pp, maar in geval van niet-maçonnieke introducés geldt een ‘samenprijs’ van €30 per duo vrijmetselaar/niet-vrijmetselaar. De entreeprijs is inclusief ontvangst met koffie/thee en een goed verzorgde lunch.

 

Data en locaties

Zaterdag 2 maart 2024: Dessel, België

1 persoon aanmelden2 personen aanmelden

Tijd: 10.00 tot 12.30 uur
Entree: €20 pp (of €15 pp in combi)
Adres: logegebouw Dessel, Stenehei 62, Dessel (51°13’12.02”N / 5°3’4.54”O)

Zaterdag 9 maart 2024: Velp, Nederland

1 persoon aanmelden2 personen aanmelden

Tijd: 10.00 tot 12.30 uur
Entrée: €20 pp (of €15 pp in combi)
Adres: logegebouw Arnhem (te Velp!), Arnhemsestraatweg 360, 6881 NK, Velp