Onderweg naar de Studiedag van 2021 via vier seminars.

DE AANMELDING VOOR DIT SEMINAR IS GESLOTEN.

Ter gelegenheid van het eerste seminar op zondag 24 januari 2021 maakten we de volgende ‘digitale smaakmaker’. Gaat dat zien en meld u aan – van harte welkom!

Klik op deze link om het filmpje te kunnen zien: 

https://youtu.be/MSZFpgEUI6M 

 

Met geopende ramen: maçonnieke vensters op een wereld in transitie.

Onderweg naar de Studiedag van 2021 via vier seminars

Binnen onze maçonnieke symboliek zijn we vertrouwd met vensters. We komen ze tegen op diverse tableaus, steeds in een drietal, in het Oosten, het Westen en het Zuiden. Vensters stellen ons in staat om naar buiten te kijken, maar ook naar binnen. Verschillende vensters bieden ons verschillende perspectieven. Vanuit deze gedachte en deze symboliek willen we op weg naar de studiedag 2021 een serie van vier seminars gaan aanbieden onder de titel ‘Maçonnieke Vensters op een wereld in transitie’.

Voor de seminars en de studiedag 2021 blijft de vraag centraal staan wat de vrijmetselarij bijdraagt aan een toekomst-vaste wereld voor ons en onze kinderen. We willen graag met elkaar vanuit het perspectief van de verschillende generaties in gesprek gaan over hoe we een toekomst-vaste wereld kunnen vormgeven en vooral hoe we dat met elkaar kunnen doen. Daarbij willen we niet alleen praten maar ook doen. Samen concrete en creatieve voorstellen tot actie maken in welke vorm dan ook.

In de periode die voor ons ligt, organiseren we vier seminars op weg naar de studiedag. Een reis met verschillende etappes, waarbij iedere etappe ons een groei van onze bewustwording zal bieden. Van elk seminar zal verslag worden gedaan in Thoth. De uitkomsten van iedere bijeenkomst zullen steeds ook meegenomen worden in de volgende seminars, zodat we stapsgewijs de totale inbreng kunnen verrijken en via iedere nieuwe spreker ook een nieuw perspectief kunnen toevoegen.

Het eerste seminar, verzorgd door Maurits Groen, opent met besef van een zekere urgentie tot actie in de wereld. We zullen met elkaar stilstaan bij de complexe mondiale ontwikkelingen en de daaruit voortkomende hardnekkige vragen waarop het zo moeilijk antwoorden geven is. Het tweede seminar gaat in op vernieuwingen en leren van mislukken. Paul Iske neemt ons mee in de wereld van innoveren en hoe we ons niet moeten laten afschrikken door mislukkingen. Tijdens het derde seminar nodigt Chantal Suissa ons uit om anders aan te kijken tegen crisissituaties. Chantal zal haar visie op diversiteit met ons delen. Tenslotte biedt het vierde seminar ons een perspectief waarmee we de wereld kunnen bekijken vanuit verbinding, intuïtie en intentie en deze aldus vormgeven. Hans Andeweg neemt ons mee in hoe je je op een andere manier kan verbinden met de aarde. We betreden hierbij de wereld van intuïtie en energie.

Ieder seminar zal maximaal 2,5 uur duren. Indien de omstandigheden van dat moment het toelaten, komen 20-30 deelnemers samen op een locatie ergens in het midden van het land, terwijl online-deelnemers mee kunnen doen via een virtuele verbinding. Een volledig virtuele variant behoort ook tot de mogelijkheden, indien de omstandigheden daarom vragen. We kiezen zondagmiddagen voor de vier seminars, steeds van 14.00 uur tot 16.30 uur, met een inloop vanaf 13.30 uur. Het eerste seminar zal plaatsvinden op zondagmiddag 24 januari 2021. De seminars daarna volgen op zondagmiddag 21 maart, 18 april en 6 juni 2021.

Wat we via de vensters van deze vier seminars zullen hebben gezien en ervaren, nemen we mee naar de studiedag op zaterdag 25 september 2021. De sprekers tijdens de studiedag geven die dag een samenvatting van de opbrengsten van de seminars en gebruiken die voor hun lezingen tijdens de ochtend. In de middag zetten we al deze ingrediënten in, in de kleine groepen waarin we dan met elkaar zullen arbeiden.

Weet u allen van harte welkom tijdens de verschillende seminars en de studiedag. De seminars kunnen los worden gevolgd of als reeks. Deelname aan de seminars is kosteloos, de kosten voor deelname aan de studiedag bedragen als gebruikelijk Euro 45,00. Door de opbouw van het programma blijft het uiteraard ook mogelijk om de studiedag te bezoeken als een zelfstandige bijeenkomst. Iedere combinatie is denkbaar – we ontmoeten u heel graag!

Nadere details omtrent de data, de locaties en het aanmelden voor de seminars zullen steeds bekend worden gemaakt via deze website. Aanmelden voor het eerste seminar is nu al mogelijk – door te klikken op Aanmelden >

Aanmelden voor Seminar 1 (Maurits Groen), zondag 24 januari 2021, 13.30-16.30 uur. De inschrijving is geopend – de inschrijving sluit op 16-01-2021.

Aanmelden voor Seminar 2 (Paul Iske), zondag 21 maart 2021, 13.30-16.30 uur. De inschrijving opent op 24-01-2021 – de inschrijving sluit op 13-03-2021.

Aanmelden voor Seminar 3 (Chantal Suissa), zondag 18 april 2021, 13.30-16.30 uur. De inschrijving opent op 21-03-2021 – de inschrijving sluit op 10-04-2021. [

Aanmelden voor Seminar 4 (Hans Andeweg), zondag 6 juni 2021, 13.30-16.30 uur. De inschrijving opent op 18-04-2021 – de inschrijving sluit op 29-05-2021.

Aanmelden voor Studiedag, zaterdag 25 september 2021, hele dag. De inschrijving opent op 06-06-2021 – de inschrijving sluit op 18-09-2021.